Η πρώτη Ελληνική μικροζυθοποιία Craft παρουσιάζει στην έκθεση HoReCa την Hoppy Amber Lager, μία special release μπύρα σε πολύ μικρή παραγωγή, που αποτελεί φόρο τιμής στην τέχνη της δημιουργικής ζυθοποίησης.
Η πρώτη Ελληνική μικροζυθοποιία Craft και η μικροζυθοποιία Αναστασίου γιορτάζουν συν-δημιουργώντας μία εξαιρετική επετειακή NEIPA σε περιορισμένη παραγωγή.
Η Βρετανική ζυθοποιία Bow Brewery του πρωτοπόρου ζυθοποιού George Hodgson ήταν από τις πρώτες ζυθοποιίες που έκαναν εξαγωγές μπύρας στις τότε Βρετανικές αποικίες της Ινδίας στις αρχές του 19ου αιώνα.
Τον Οκτώβριο του 1986, ο ιδρυτής της Craft Παύλος Εμμανουηλίδης πρωτοαντίκρισε μηχανήματα μικροζυθοποιίας στο Gorky’s Café and Brewery στο κεντρικό Λος Άντζελες, όπου είχε πάει για φαγητό με παρέα συμφοιτητών.
Η μπύρα έχει δικαίως χαρακτηριστεί «υγρό ψωμί». Όπως και το ψωμί έτσι και η μπύρα φτιάχνεται κυρίως από δημητριακά (βύνη), πολύ λίγα αρωματικά (συνήθως λυκίσκος), ελάχιστη μαγιά, και νερό.