Άριστες πρώτες ύλες για άριστη μπύρα

Όπως και στην μαγειρική έτσι και στην ζυθοποίηση η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος δεν εξαρτάται μόνο από τον τρόπο παρασκευής, αλλά σε μεγάλο βαθμό, και από την ποιότητα και την ποικιλία των πρώτων υλών. 

Αυτό είναι ένα μεγάλο σημείο υπεροχής για τις μικρές ζυθοποιίες, οι οποίες απαλλαγμένες από τις πιέσεις για χαμηλό κόστος και μαζικοποίηση, είναι σε θέση να αγοράζουν από την παγκόσμια αγορά τις μικρές ποσότητες των πρώτων υλών που απαιτούνται με γνώμονα την ποικιλία και την κορυφαία ποιότητα.

Απώτερος στόχος της μικροζυθοποιίας είναι η κορυφαία ποιότητα και η καινοτομία σε ότι αφορά την εξέλιξη νέων συνταγών, και όχι το χαμηλότερο δυνατό κόστος.  Οι απαιτούμενες ποσότητες είναι ούτως ή άλλως μικρές οπότε οι μικροζυθοποιίες δεν διστάζουν να αγοράζουν ότι καλύτερο βρουν από την παγκόσμια αγορά ανεξαρτήτως κόστους.  Βύνες από Ελληνικό κριθάρι αλλά και από κορυφαία βυνοποιεία της Γερμανίας, του Βελγίου, της Αγγλίας, της Ολλανδίας σε μεγάλη ποικιλία τύπων για να υποστηρίξουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε συνταγής.  Διαφορετικές μαγιές που με μεγάλη φροντίδα προμηθεύονται από κορυφαίες τράπεζες μαγιάς και πολλαπλασιάζουν προσεκτικά.  Αλλά η επανάσταση της μικροζυθοποιίας είναι περισσότερο συνυφασμένη με τις εξελίξεις στον χώρο του λυκίσκου.  Αυτό το μαγικό, ιδιαίτερο φυτό που σε πολύ μικρές ποσότητες (γύρω στο 2 με 3 τοις χιλίοις) δίνει γευστική προσωπικότητα και ξεχωριστά αρώματα σε κάθε μπύρα.  Νέα υβρίδια λυκίσκου δίνουν νέες δυνατότητες για πρωτότυπα γευστικά προφίλ. Και οι μικροζυθοποιοί που είναι λόγω μεγέθους πολύ πιο ευέλικτοι δεν διστάζουν να πειραματίζονται συνεχώς και να καινοτομούν με νέες συνταγές, ή και να εξελίσσουν υπάρχουσες συνταγές.  Παραδοσιακοί ή νέοι λυκίσκοι από την Γερμανία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Σλοβενία, την Αγγλία, την Αμερική, την Νέα Ζηλανδία δίνουν απεριόριστες δυνατότητες στην μικροζυθοποιία να παρουσιάζει νέες εξαιρετικές μπύρες, την στιγμή που οι βιομηχανικές ζυθοποιίες λόγω μεγάλου μεγέθους είναι πολύ λιγότερο ευέλικτες.

Εμείς στην μικροζυθοποιία Craft διαλέγουμε προσεκτικά ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η παγκόσμια αγορά, ανεξαρτήτως κόστους.  Χρησιμοποιούμε 9 διαφορετικούς τύπους βύνης, 7 διαφορετικούς τύπους λυκίσκου, και 3 διαφορετικούς τύπους μαγιάς για να πετύχουμε τα επιθυμητά γευστικά αποτελέσματα στην παραγωγή των μπυρών μας.  Δεν διστάζουμε να φέρουμε ακριβές και εξειδικευμένες πρώτες ύλες από μακρινά μέρη για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα της κάθε συνταγή μας, όπως για παράδειγμα αρωματικό λυκίσκο Cascade από το Seattle των ΗΠΑ, καπνιστή βύνη από το Bamberg της Γερμανία, και μαγιά Hefe-weizen από την μοναστηριακή ζυθοποιία Weihenstephan.  Καινοτομούμε διαρκώς αντί να τυποποιούμε στον βωμό του χαμηλού κόστους. Και το μοναδικό ποιοτικό αποτέλεσμα που προκύπτει το αναγνωρίζει η ανθρώπινη γεύση και όσφρηση ως αλάνθαστος κριτής στο ποτήρι, και μας δίνει την δύναμη να προχωρούμε στον μαγικό κόσμο της ζυθοποίησης, με την ποιότητα, την καινοτομία, και την αγάπη για την αληθινή μπύρα ως βασικές κινητήριες αξίες.

 

Ακολουθήστε μας