Η πρώτη Ελληνική μικροζυθοποιία Craft και η μικροζυθοποιία Αναστασίου γιορτάζουν συν-δημιουργώντας μία εξαιρετική επετειακή NEIPA σε περιορισμένη παραγωγή.
Η Βρετανική ζυθοποιία Bow Brewery του πρωτοπόρου ζυθοποιού George Hodgson ήταν από τις πρώτες ζυθοποιίες που έκαναν εξαγωγές μπύρας στις τότε Βρετανικές αποικίες της Ινδίας στις αρχές του 19ου αιώνα.
Τον Οκτώβριο του 1986, ο ιδρυτής της Craft Παύλος Εμμανουηλίδης πρωτοαντίκρισε μηχανήματα μικροζυθοποιίας στο Gorky’s Café and Brewery στο κεντρικό Λος Άντζελες, όπου είχε πάει για φαγητό με παρέα συμφοιτητών.
Η μπύρα έχει δικαίως χαρακτηριστεί «υγρό ψωμί». Όπως και το ψωμί έτσι και η μπύρα φτιάχνεται κυρίως από δημητριακά (βύνη), πολύ λίγα αρωματικά (συνήθως λυκίσκος), ελάχιστη μαγιά, και νερό.
Όπως και στην μαγειρική έτσι και στην ζυθοποίηση η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος δεν εξαρτάται μόνο από τον τρόπο παρασκευής, αλλά σε μεγάλο βαθμό, και από την ποιότητα και την ποικιλία των πρώτων υλών.
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
CRAFT BEER NEWS
Διεύθυνση
First Craft Brewery ΕΠΕ Λεύκης 132, 14568 Κρυονέρι Αττικής