Blog

Craft India Pale Ale (IPA)

Craft India Pale Ale (IPA)

Η Βρετανική ζυθοποιία Bow Brewery του πρωτοπόρου ζυθοποιού George Hodgson ήταν από τις πρώτες ζυθοποιίες που έκαναν εξαγωγές μπύρας στις τότε Βρετανικές αποικίες της Ινδίας στις αρχές του 19ου αιώνα.

Craft: Ιστορική Αναδρομή 1997-2020

Craft: Ιστορική Αναδρομή 1997-2020

Τον Οκτώβριο του 1986, ο ιδρυτής της Craft Παύλος Εμμανουηλίδης πρωτοαντίκρισε μηχανήματα μικροζυθοποιίας στο Gorky’s Café and Brewery στο κεντρικό Λος Άντζελες, όπου είχε πάει για φαγητό με παρέα συμφοιτητών.

Ποιοτική μπύρα = Ποιοτική βύνη

Ποιοτική μπύρα = Ποιοτική βύνη

Η μπύρα έχει δικαίως χαρακτηριστεί «υγρό ψωμί». Όπως και το ψωμί έτσι και η μπύρα φτιάχνεται κυρίως από δημητριακά (βύνη), πολύ λίγα αρωματικά (συνήθως λυκίσκος), ελάχιστη μαγιά, και νερό.

Craft Smoked Beer: Η γοητεία της καπνιστής μπύρας

Craft Smoked Beer: Η γοητεία της καπνιστής μπύρας

«Επειδή κάποτε όλες οι μπύρες ήταν σε κάποιο βαθμό καπνιστές…»

Michael James Jackson, English beer expert, writer, and journalist, 1942-2007.

Άριστες πρώτες ύλες για άριστη μπύρα

Άριστες πρώτες ύλες για άριστη μπύρα

Όπως και στην μαγειρική έτσι και στην ζυθοποίηση η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος δεν εξαρτάται μόνο από τον τρόπο παρασκευής, αλλά σε μεγάλο βαθμό, και από την ποιότητα και την ποικιλία των πρώτων υλών. 

Craft Dry Pale: Η αποθέωση του λυκίσκου

Craft Dry Pale: Η αποθέωση του λυκίσκου

Humulus lupulus, ήτοι λυκίσκος στα Ελληνικά, είναι το αναρριχητικό, πολυετές και συγγενικό της κάνναβης φυτό που βάζει την μαγεία στην μπύρα.